dinsdag 30 september 2008

Thuiswedstrijd


Het was eens wat anders vorig weekend, geen boten laden op de auto, geen uur in de wagen zitten tot aan de wedstrijdbaan, geen tenten opzetten, geen matjes opblazen, niet slapen in een slaapzak met drie craftjes, twee paar sokken en een muts op, niet ontbijten in een vouwstoeltje in het gras nog helemaal in je slaapzak gewikkeld aan de waterkant. Neenee zaterdag middag 10 minuten met het fietsje van thuis tot aan de club, sportzakje op de schouders, boot van het rek halen en 5 meter verder in het water leggen, ’s nachts lekker in ons eigen warm bedje onder een dikke dons in ons zalig appartement, ’s morgens verse koffie en een lekker ontbijt aan de keukentafel.
Het was inderdaad eens wat anders.
Ook de wedstrijden bestonden niet uit het normale 200m-500m-1000m-5000m patroon.
Zaterdag stonden de reeksen van de K1 125m sprint op het programma + de K2 5000m handicap en de reeksen van de K4 200m. Zondag stond er de K2 5000m Mix (met voorafgaand de halve finale waarin de eerste 25 boten naar de finale mochten) + de finale van de K1 125m en de kwartfinales, halve finales en finales van de K4 200m.
Op de K2 5000m leeftijdshandicap vaarde ik met Camille, we vertrokken vanop de tweede lijn dus hadden al direct anderhalve minuut achterstand maar deze achterstand was al snel ingehaald. Uiteindelijk werden we knap 30ste op 77 aangekomen boten. Dik voor de helft van het pak, dus we mochten meer dan tevreden zijn.
De K1 125m werd een spannende race tussen Nathalie, Tine , ik en Cindy en uiteindelijk kwamen we ook in deze volgorde over de streep en zorgden we voor een volledig Mechels podium.
Ook in de K2 Mix was het al Mechelen wat de klok sloeg. Na een geweldige start en een iets of wat tumultueus eerste keerpunt bleven we met drie boten aan kop over. De volgende kilometers slaagden we erin om onze voorsprong te vergroten zodat er niemand meer uit de achtergrond zou terugkeren. Na het laatste keerpunt volgden enkele versnellingen van Kevin en Tine en Olivier en Tina maar niemand loste dus werd het spurten geblazen. Hierin bleken Kevin en Tine de sterksten, Olivier en Tina werden knap tweede en Guy en ik werden derde (ons beste resultaat ooit). Eén minuut later werd er gespurt voor plaats 4, 5, 6 en 7, hier werden Bram en Nathalie nog knap zesde.
In K4 werden we nog nipt vierde in de A-finale (met Kevin, Tine, Guy en ik) en hiermee sloten we ons weekend meer dan tevreden af.

De volgende weken staan er mij vooral lange trainingen te wachten en zal er ook regelmatig gelopen en gefietst worden want op 5 oktober staat de mokkatlon op ons programma en op 26 oktober de triatlon in Kasterlee. Op 19 oktober zullen we aan de start komen van de marathon op de Lesse om op 8 november klaar te zijn voor de Ardéche marathon. Guy heeft altijd al eens op het podium willen staan aan de aankomst in Saint Martin d’Ardéche dus hopelijk kunnen we hier samen voor zorgen. Mij lijkt het ook wel wat ;o)

Geen opmerkingen: