donderdag 22 mei 2008

Internationale Regatta Gent



Het voorbije weekend waren we terug te vinden op de Blaarmeerse Watersportbaan te Gent.
Aangezien de vrouwen senioren dit weekend niet zo talrijk vertegenwoordigd waren moesten we zowel zaterdag als zondag slechts ‘s middags in actie komen. Dit zorgde vooral op zondag voor een ware uitputtingsstrijd. De wedstrijden volgden elkaar in sneltempo op en er bleef amper tijd over om tussen de wedstrijden een slokje te drinken.
Mijn weekend is in enkele woorden samen te vatten: golven, golven en veel te veel golven …
Doordat de watersportbaan in Gent helemaal omrand is door rechte betonnen kanten kunnen de golven niet weg en blijven ze nog een hele tijd in het rond klotsen. Het ondiepe water zorgt er dan nog voor dat het extra zwaar trekken is en ook de wind blies stevig in ons nadeel.
Al deze factoren plus het feit dat we helemaal niet getraind hadden op 1000, 500 en 200 meters maakten dat ik niet zo’n geweldig gevoel overhield aan deze wedstrijd.
Achteraf bekeken had het misschien slimmer geweest om niet deel te nemen en gewoon een weekend stevig te trainen maar ja om het met de woorden van Bart Peeters te zeggen: “’t is dat je achteraf pas alles van tevoren weet”.
De volgende twee weken staat er voor mij niet veel speciaals meer op het programma. Ik zet de duur- en krachttrainingen gewoon verder en doe m’n best om m’n ventje ongelooflijk te soigneren zodat hij zich nog drie weken zo optimaal mogelijk kan voorbereiden op het WK en de wereldbeker manches.

Geen opmerkingen: